ARITMIJA

▪ Aritmija se ogleda u nepravilnosti ritma srčanog rada.
▪ Najčešće  koronarne bolesti praćene aritmijom su: insuficijencija srca, ishemijska bolest, infarkt...
▪ Poremećaji u stvaranju impulsa (SA, AV čvor, poremećaji  simpatikusa i parasimpatikusa) ili širenju impulsa kroz srčano tkivo (AV blokovi, blokovi grana...) su glavni uzroci za nastanak aritmija.
▪ Neke aritmije mogu biti asimptomatske (bez pratećih simptoma) ili su praćene različitim simptomima (vrtoglavica, sinkopa, gušenje, dispneja, osećaj preskakanja, bolovi u grudima...)

Podela aritmija:

▫ prema težini: asimptomatske (bezopasne) ili uzročnici iznenadne srčane smrti
▫ u odnosu na srčanu frekvencu: tahikardije ili bradikardije
▫ u odnosu na lokalizaciju: ventrikularne ili supraventrikularne

▪ Pri pojavi aritmija neophodna je poseta lekaru, kako bi se utvrdio uzrok njihovog  nastanka, obavila dodatna ispitivanja i preduzele mere lečenja.
▪ U lečenju aritmija koriste se lekovi  antiaritmici.

...
Pročitajte više
Gracia Medika Poliklinika Beograd

Gracia Medika

Poliklinika Gracia medika je zdravstvena ustanova koja pacijentima nudi širok dijapazon pregleda, intervencija i konsultacija lekara svih specijalnosti, kao i ekspertske preglede uglednih profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu i poznatih lekara i renomiranih beogratskih bolnica.

Adresa: Koče Popovića 7
bivša Zagrebačka
11000 Beograd, Savski Venac

Pogledajte web sajt


Specijalistička ordinacija Hirugija Đukić Vračar Beograd

Ordinacija Hurugije Đukić

Specijalistička ordinacija iz oblasti opšte hirurgije „Đukić“ nalazi se na adresi Patrijarha Varnave broj 19, na Vračaru, u Beogradu. Smeštena u elitnom delu grada, poliklinika prostire se na oko novoizgrađenih 120 metara kvadratnih. Poliklinika sadrži novu opremu za dijagnostiku i lečenje svojih pacijenata, čime prati najviše svetske standarde. Registrovani smo za usluge pružanja pomoći pacijentima iz oblasti Opšte i Vaskularne hirurgije, kao i svih grada Interne medicine i Ginekologije.

Adresa: Patrijarha Varnave 19
11000 Beograd, Vračar

Pogledajte web sajt