CRNA STOLICA (MELENA)

Melena (crna boja stolice) je posledica procesa oksidacije gvožđa u molekulu hemoglobina u digestivnom traktu.

 Može nastati  iz različitih razloga:

▫ konzumiranje određene hrane (kupine, borovnice, cvekla...)

▫ upotreba nekih lekova (preparati gvožđa, bizmut, suplementi, minerali...)

▫ krvarenje u gornjim partijama digestivnog sistema (varikoziteti jednjaka, gastritis, čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu...)

▪ Ukoliko je stolica crna kao katran, praćena i drugim simptomima kao što su mučnina, bolovi, povraćanje, potrebno je posetiti lekara, kako bi se utvrdilo o kakvom poremećaju se radi.

▪ Osim obavljenog kliničkog pregleda, lekar će odlučiti o potrebi dodatnih laboratorijskih analiza, dijagnostičkih metoda (endoskopija digestivnog sistema, kolonoskopija)...

 

 

 

...
Pročitajte više
Gracia Medika Poliklinika Beograd

Gracia Medika

Poliklinika Gracia medika je zdravstvena ustanova koja pacijentima nudi širok dijapazon pregleda, intervencija i konsultacija lekara svih specijalnosti, kao i ekspertske preglede uglednih profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu i poznatih lekara i renomiranih beogratskih bolnica.

Adresa: Koče Popovića 7
bivša Zagrebačka
11000 Beograd, Savski Venac

Pogledajte web sajt


Specijalistička ordinacija Hirugija Đukić Vračar Beograd

Ordinacija Hurugije Đukić

Specijalistička ordinacija iz oblasti opšte hirurgije „Đukić“ nalazi se na adresi Patrijarha Varnave broj 19, na Vračaru, u Beogradu. Smeštena u elitnom delu grada, poliklinika prostire se na oko novoizgrađenih 120 metara kvadratnih. Poliklinika sadrži novu opremu za dijagnostiku i lečenje svojih pacijenata, čime prati najviše svetske standarde. Registrovani smo za usluge pružanja pomoći pacijentima iz oblasti Opšte i Vaskularne hirurgije, kao i svih grada Interne medicine i Ginekologije.

Adresa: Patrijarha Varnave 19
11000 Beograd, Vračar

Pogledajte web sajt