TIKOVI

Tikovi predstavljaju naglo, nevoljno grčenje mišića ili određene grupe mišića.

Učestalost ispoljavanja tikova se povećava tokom stresnih situacija (konflikti, svađe, uznemirujući događaji....)

Najčešći tikovi su: trzaji glavom, trepkanje, dodirivanje određenog dela tela, plaženje jezika, nakašljavanje, pravljenje grimasa, škljocanje zubima, pucketanje...

▪ Uzroci nastanka ovih pokreta mogu biti različiti, od kojih su neki bezazleni, a neki mogu biti opasni:

- tikovi u sklopu psihičkih problema kao što su: žmirkanje, trzaji usta, sleganje ramenima...

- neurološki poremećaji, manji epileptični napadi, neuralgija trigeminusa,  Parkinsonova bolest, bolesti mozga...

- Turetov sindrom (poremećaj koji se javlja u detinjstvu)

LEČENJE:

- Tikovi koji su posledica napetosti povlače se sa prestankom tenzije.

- Ukoliko tikovi traju duže vreme, potrebno je posetiti lekara koji će na osnovu kliničke slike odrediti terapiju (psihoterapija, farmakološko lečenje...)

...
Pročitajte više
Gracia Medika Poliklinika Beograd

Gracia Medika

Poliklinika Gracia medika je zdravstvena ustanova koja pacijentima nudi širok dijapazon pregleda, intervencija i konsultacija lekara svih specijalnosti, kao i ekspertske preglede uglednih profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu i poznatih lekara i renomiranih beogratskih bolnica.

Adresa: Koče Popovića 7
bivša Zagrebačka
11000 Beograd, Savski Venac

Pogledajte web sajt


Anima Centar Klasična i Alternativna Holistička Medicina, Neurološka Ordinacija, Integrativni Centar

Neurološka ordinacija i Holistički centar Anima

Ordinacija je prevashodno usmerena na lečenje epilepsija i savetodavni rad sa osobama sa problemom epilepsije. Lečenje glavobolja, terapija bolnih stanja. Takođe se bavimo protokolima za redukciju telesne mase, detoksikacija i dizanje vitalnosti celog organizma, terapija i doziranje suplemenata. Psihoterapisko savetovalište za adolescentnu problematiku i odrasle. Takođe se bavimo i ALTERNATIVNOM MEDICINOM, program koji podrazumeva REKONEKTIVNE TRETMANE i TIME LINE HEALING. Ovo su vrlo efiksne metode za tretiranje skoro svih dijagnoza. Naročito su efikasne kod dugotrajnih depresija, anksioznosti, nesanica, agresivnosti, problema u seksulanom aspektu, protokoli za probleme steriliteta, psihosomatskih bolesti.

Adresa: Vojvode Putnika 15
35000 Jagodina

Pogledajte web sajt


Psihijatrijska ordinacija Dušica Žena Seskolog Beograd

Psihijatrijska ordinacija Dušica

Dušica Marković Žigić pr seksolog, Specijalistička psihijatrijska ordinacija, kao privatna specijalistička psihijatrijska, psihoterapijska i seksološka ordinacija, počinje sa radom nakon dobijanja svih neophodnih dozvola od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Ordinaciju je osnovala, i vodi je dr sci. med. Dušica Marković Žigić, specijalista psihijatrije, psihoterapeut, seksolog, član Beogradskog tima za rodnu disforiju i promenu pola i stručni konsultant i naučni saradnik na Medicinskom fakultetu u Beogradu, čija je uža oblast seksologija i žensko zdravlje.

Adresa: Radoja Domanovića 1
11000 Beograd, Zvezdara

Pogledajte web sajt