MASAŽA

Masaža, kao najstariji oblik lečenja, može da se izvede ručno ili uz pomoć aparata. Sama reč „masaža“ potiče iz latinskog jezika, od glagola „massare“, koji znači „gnječiti“. Masaža postoji od davnih vremena, a prvi podaci o tarapeutskoj masaži mogu se naći u drevnim spisima Kineza i Indusa, starim gotovo 5000 godina.

Postoje razne podele masaža, a u poslednje vreme najčešće se pominju:

medicinska masaža, sporstka masaža, limfna drenaža, relaks masaža, kine

Najčešće se vrši masaža leđa, masaža stopala i masaža vrata i glave, mada u neke od pomenutih vrsta masaža spadaju i masaža čitavog tela ili masaža nogu. Najčešća ulja koja se kostiiste za masažu su: bergamot ulje, eukaliptusovo ulje, neroli ulje i ruzmarinovo ulje.

ska masaža, šijacu masaža, aromaterapija, ajurvedska masaža, anticelulit masaža, plantomasaža, kraljevska masaža.

...
Pročitajte više

Kraljevska masaža - Ovo je masaža u četiri ruke koju istovremeno vrše dva terapeuta, koji svojim pokretima primenjuju više tehnika masaže. Cilj je da istovremeno i leva i desna strana tela doživi balans protoka limfe i da se telo dovede u stanje prirodne opuštenosti. Ova masaža nije energična, niti bolna, već izuzetno prijatna i nežna. Njom se postiže elastičnost mišića, bolji rad unutrašnjih organa, a dokazano je da vrlo blagotvorno deluje na kosti.

...
Pročitajte više