Senior Plus posluje na tri beogradske opštine - Barajevo, Palilula i Voždovac. Sva tri objekta poseduju licencu za rad dobijenu od nadležnog Ministarstva kao i ispunjene tehničke uslove odredjene Pravilnikom. Uređeno dvorište omogućava korisnicima da svoje slobodno vreme provode uživajući u zelenilu. Profesionalnost, stručnost i efikasnost su temelji našeg razvoja. Socijalni radnici, lekari, medicinske sestre i tehničari, negovateljice i ostalo tehničko osoblje, čine naš stručni tim na koji smo ponosni.

Starački dom Senior Plus

Ustanova socijalne zaštite “Senior Plus” osnovana je 2007.godine.

Prvi objekat otvoren je u Lipovačkoj šumi,13 km od Beograda. Sama pozicija pogoduje srčanim bolesnicima i asmatičarima. Uredjeno dvorište predstavlja oazu mira za sve korisnike. Nakon tri godine, otvara se i drugi objekat na veoma privlačnoj lokaciji. Na 5 km od centra grada, u naselju Višnjička Banja, te 2010.godine počinje sa radom naš drugi Dom. Izuzet iz saobraćajne buke, sa prelepim pogledom na Dunav, Senior Plus je otvorio svoja vrata za mnoge korisnike koji su nam ukazali svoje poverenje.

Kako je interesovanje postajalo sve veće, otvara se i treći objekat 2013. godine na Vozdovcu. Uredjeno dvorište omogućava korisnicima da svoje slobodno vreme provode uživajući u zelenilu. Profesionalnost, stručnost i efikasnost su temelji našeg razvoja. Socijalni radnici, lekari, medicinske sestre i tehničari, negovateljice i ostalo tehničko osoblje, čine naš stručni tim na koji smo ponosni. Razvoj Senior Plusa 1, Senior Plusa 2 i Senior Plusa 3 nije bio lak. Profesionalan pristup poslu je imperativ za uspeh. Smeštajni kapacitet 2007.godine bio je 17 ležajeva a danas iznosi 124.

Senior Plus posluje na tri beogradske opštine- Barajevo, Palilula i Voždovac. Sva tri objekta poseduju licencu za rad dobijenu od nadležnog Ministarstva kao i ispunjene tehničke uslove odredjene Pravilnikom.


Starački dom Senior Plus 1

Dom za smeštaj i negu starih i nepokretnih lica SENIOR PLUS 1 se nalazi u Lipovačkoj šumi, 13kmod Beograda. Povezan je gradskom linijom 534 koja polazi sa početne stanice linije 52 i prati liniju 53 i 23 sa Vidikovca. Okružen je čistim vazduhom i ima idelnu mikroklimu, koja pogoduje asmatičarima i srčanim bolesnicima. 

Ustanova SENIOR PLUS 1 usluge smeštaja pruža u različitim smeštajnim kategorijama: jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, koje su prilagođene zavisnim, poluzavisnim i nezavisnim korisnicima, ukupnog kapaciteta 49 korisnika.

U sva tri doma, SENIOR PLUS 1, SENIOR PLUS 2 i SENIOR PLUS 3 radi obučeno osoblje u radu sa dementnim osobama, osobama obolelim od Alchajmerove bolesti, vaskularne demencije.

Adresa: Lipovacki put 13 Beograd

 

Starački dom Senior Plus 2

Dom za smeštaj i negu starih i nepokretnih lica SENIOR PLUS 2 se nalazi na veoma privlačnoj lokaciji, na samo 5km od centra grada, u Višnjičkoj Banji. Iz doma se pruža neverovatno lep pogled na Dunav, Do doma vode dve autobuske linije: 35, 202

Smeštaj u ustanovi SENIOR PLUS 2 se ralizuje u sobama različitih kapaciteta (jenokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim), s obzirom na trenutni stepen zavisnosti korisnika (nezavisna, polu-zavisna i zavisna kategorija), ukupnog kapaciteta 42 korisnika.

Adresa: Darinke Jevric 40, Beograd

 

Starački dom Senior Plus 3

Dom za smeštaj i negu starih i nepokretnih lica SENIOR PLUS 3 se nalazi u naselju Braće Jerković. Do doma vode autobuske linije 18, 26 i 50, što ukazuje da je povezan sa razilčitim delovima grada.

Smeštaj u staračkom domu SENIOR PLUS 3 obuhvata dvokrevetne i trokrevetne sobe prema trenutnom stepenu zavisnosti korisnika (nezavisna, polu-zavisna i zavisna kategorija). Ukupan kapacitet korisnika je 20.

Sve sobe funkcionalno su opremljene prema potrebama starih i nemoćnih lica. Specijalno prilagođena kupatila, antidekubitni dušeci, bolnički kreveti i ostala invalidska pomagala, samo su deo onoga što Senior Plus poseduje.

Dom za stara lica Senior Plus ima prelepo uređeno dvorište koje našim korisnicima omogućava da slobodno vreme provode u njemu.

Adresa: Vojvode Vlahovica 3v, Beograd
 

Stručni tim doma za stare Senior Plus čine: socijalni radnici, lekar, fizioterapeut, radni terapeut, glavna medicinska sestra, medicinske sestre i negovateljice.

Stručni tim, po prijemu korisnika, pravi individualni plan adaptacije na uslove života u domu. Radi se na postizanju optimalnih životnih potencijala, prevazilaženju životnih teškoća, pomoć pri ostvarivanju prava iz oblasti socijalne zaštite, saradnja sa institucijama sistema. Pruža se pomoć pri održavanju veza između korisnika i porodice, savetodavni rad sa srodnicima.
Mogućnost kućne posete, od strane socijalnih radnika i lekara pre prijema u dom.

SENIOR  PLUS svojim korisnicima pruža medicinski nadzor  lekara i medicinskih sestara 24h.  
U pružanju ovakve medicinske usluge uključeni su lekari i medicinske sestre sa bogatim 
iskustvom u radu sa starim i nepokretnim licima.Takođe su uključeni lekari specijalisti iz eminentnih ustanova VMA, KC SRBIJE, KBC BEŽANIJSKA KOSA.
Sprovodjenje propisane terapije od strane lekara realizuju medicinske sestre-tehničari(intra muskularna, intra venska, infuziona terapija).Redovno se vrše laboratorijski nalazi. 

Pored svega navedenog Ustanova SENIOR PLUS ima potpisan ugovor i o poslovno-tehničkoj saradnji sa HITNOM POMOĆI koja nam je na raspolaganju 24h dnevno. 

U cilju očuvanja i poboljšanja pokretljivosti korisnika Senior Plus pruža se usluge fizikalne terapije i rehabilitacije. Adekvatnim timskim pristupom naš stručni tim omogućiće korisnicima sa paraplegijama adekvatan tretman i oporavak u obimu koji njihovo zdravstveno stanje dozvoljava. Dom za stara i nepokretna lica Senior Plus pruža pomoć i podršku licima kojima je potrebna dodatna nega ,tretman posle celobro-vaskularnog insulta. Radnom terapijom, kod obolelih nastojimo da uspostavimo što je veći procenat samostalnosti. 

Dobro raspoloženje i osmeh korisnika Ustanove socijalne zaštite Senior Plus je svakako veliki uspeh celog stručnog tima. Pored individualnog pristupa svakom korisniku, sprovodjenje grupne terapije ima pozitivan efekat na celokupno stanje kako pojedinca tako i celokupne grupe lica koja borave u Senior Plusu.

 

KONTAKT TELEFON za sve informacije 066/ 88 321 88


http://www.seniorplus.rs/
http://www.starackidomsenior.com/

 

Starački dom Senior Plus

Adresa: Lipovački put 13,
Darinke Jevrić 40, Vojvode Vlahovića 3v
11000 Beograd

066/88-321-88

Kontakt E-mail

Pogledajte web sajt