LASERSKA EPILACIA TELA

Najsavremeniji metod uklanjanja dlačica je svakako laserska epilacija. Prvi put je laser upotrebljen na ovaj način pre 20 godina, a danas je epilacija prihvaćena kao dermatološki proverena, neinvazivna i sigurna metoda.

Laserski zrak koji se usmerava na dlaku trajno uništava folikul dlake u njenoj aktivnoj fazi rasta. Obično se vrši 4-5 tretmana da bi se tretmanom obuhvatile i one dlačice koje u prethodnim tretmanima nisu bile u fazi rasta. Najsavremeniji aparati štite kožu od pregrevanja i smanjuju osećaj bola koji se uglavnom javlja kao peckanje. Obično se jednim tretmanom trajno ukloni 20-30 % dlačica, a svi delovi tela, osim predela oko očiju, mogu biti tretirani. Ne preporučuje se trudnicama, epileptičarima, ili srčanim bolesnicima koji imaju ugrađen pejsmejker.

Osobe koje imaju svetlu put, a tamne i jake dlake su najpogodnije za lasersku epilaciju. Nikako se ne preporučuje izlaganje suncu ili odlazak u solarijum 2-3 nedelje pre tretmana. Ne smeju se koristiti ni jaki vitaminski suplementi niti sredstva koja iritiraju kožu, jer mogu dovesti do neželjenih kožnih reakcija.  

...
Pročitajte više